Code School Clubs pregateste elevii pentru olimpiada de informatica

olimpiada de informatica code school clubs

Interviu cu Stefania, – cursanta Code School Clubs calificata la olimpiada de informatica

Stefania, urmeaza cursurile Code School Clubs de aproape doi ani si este unul dintre cursantii cu care ne mandrim, pentru ca este foarte responsabila, atenta la detalii si foarte pasionata de tehnologie. Are rezultate remarcabile si la scoala, asa ca ne-am gandit sa ii luam un scurt interviu, ca sa ii motivam si pe alti copii sa se apropie de lumea IT si sa le demonstram ca nimic nu este greu daca iti place si daca stii sa folosesti corect tehnologia.

 

Reporter CSC: In ce clasa esti?

Stefania: Sunt in clasa a VI-a, la Scoala Gimnaziala Pia Bratianu nr 17.

R.CSC: La ce nivel faceti informatica la scoala?

Stefania: Noi am lucrat foarte putin in Scratch si in platforma Hour of Code, in cadrul evenimentului global, care este organizat an de an si la noi in tara de catre Adfaber. In momentul de fata lucram in Power Point.

R.CSC: Stim ca te-ai calificat pentru olimpiada. Cand si la ce etapa te-ai calificat la olimpiada de informatica?

Stefania: In ianuarie. M-am calificat la etapa pe sector, care urmeaza sa fie in aprilie.

R.CSC: La ce alte competitii ai mai participat in trecut si care au fost eventualele premii?

Stefania: Am participat la Comper (test de mate, romana, biologie, istorie) si am luat la toate materiile premiul 1. Am mai participat si la “Amintiri din copilarie”, care este un concurs de romana, mate, biologie si am luat la toate premiul 1, olimpiada de tehnologie unde m-am calificat la municipiu cu 97/100.

Anul trecut am participat si la Technovation (cel mai mare program global de antreprenoriat si tehnologie pentru fete organizat de Adfaber in Romania), unde am realizat impreuna cu echipa mea un proiect cu tema anti-bullying si ne-am calificat in etapa internationala.

 

R.CSC: Consideri ca te-au ajutat cursurile Code School Clubs pentru a ajunge la olimpiada? Daca da, spune-ne ce anume te-a ajutat cel mai mult.

Stefania: Da, cel mai mult m-au ajutat exemplele pe care mi le-a dat Diana (trainer Code School Clubs), rabdarea pe care a avut-o sa-mi raspunda la fiecare intrebare. M-au ajutat absolut toate cursurile, nu doar cele de C++, deoarece stiu ca toate programele se leaga intre ele.

R.CSC: De cand vii si ce-ti place cel mai mult la Code School Clubs?

Stefania: Am venit din vara anului 2017. Imi place ca sunt doua ore, nu doar una. Imi place ca sunt in weekend, stilul de predare al profesorilor si ca ne intelegem cu totii bine. Inca mai tin minte prima lectie cand am lucrat cu niste robotei care urmareau linia si ne-ati pus pe noi sa deseneam propriul nostru traseu cu linie neagra.

R.CSC: Exista orice altceva ce ai mai vrea tu sa ne spui?

Stefania: Da, faptul ca recomand Code School Clubs tuturor copiilor pasionati de tehnologie si programare.

 

Ne simtim responsabili sa completam eforturile institutiilor statului pentru imbunatatirea educatiei IT, de aceea va invitam sa le oferiti sansa copiilor sa invete cea mai vorbita limba de pe glob – Programarea. Pentru inscrierea la ora demo gratuita, puteti completa oricand formularul de inscriere.

 

Alege cursul potrivit pentru copilul tau aici!

 

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.