Copiii si tehnologia: Timpul recomandat pentru copii in fata ecranelor

copiii si tehnologia code school clubs

Copiii si tehnologia – CAT TIMP ARE VOIE SA PETREACA COPILUL MEU IN FATA ECRANELOR

Copiii si tehnologia au o relatie din ce in ce mai apropiata si de la varste tot mai fragede. In efortul de a ajuta familiile sa reduca utilizarea exagerata a tehnologiei, grupari precum Academia Americana de Pediatrie (AAP) sau Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) au lansat mai multe ghiduri care incurajeaza reducerea timpului petrecut de copii in fata ecranelor.

 

Calculatoarele, tabletele si smartphone-urile sunt dispozitive multifunctionale care pot fi utilizate in mai multe scopuri. Chiar si asa, Organizatia Mondiala a Sanatatii propune respectarea anumitor perioade de timp pentru utilizarea acestor device-uri, mizand pe teoria cum ca activitatile sedentare, cum ar fi jocul pe calculator pe o perioada indelungata, contribuie la epidemia de obezitate globala.

The Common Sense Census: Media Use by Tweens and Teens identifica patru categorii principale referitoare la petrecerea timpului in fata ecranelor:

  • Consum pasiv: vizionarea TV, cititul pe telefon/tableta si ascultarea muzicii
  • Consumul interactiv: jocurile online si navigarea pe internet
  • Comunicare: utilizarea platformelor social media si discutiile online (scris sau video)
  • Crearea de continut: utilizarea platformelor pentru crearea de continut de tip imagine, video, audio.

Iata cateva sfaturi pentru parinti:

  • Fii atent la modul in care copilul tau reactioneaza in timpul si dupa ce se uita la televizor, in timp ce se joaca jocuri video sau navigheaza online.
    Daca utilizeaza platforme adecvate varstei, comportamentul lui va fi unul pozitiv, iar activitatiile lui din fata ecranului, pot fi echilibrate printr-o multime de alte activitati fizice (fara ecran).
  • Daca esti ingrijorat ca cel mic utilizeaza exagerat platformele online, ia in considerare crearea unui program care se potriveste cu planurile familiei tale. Acesta poate include limitarea saptamanala a timpului in fata ecranelor si limitarea tipurilor de dispozitive pe care le foloseste copilul.
    Asigura-te ca cel mic contribuie la realizarea acestui program, astfel incat sa folosesti acest lucru ca pe o oportunitate, descoperind care sunt pasiunile lui. Prezinta-i noi emisiuni, filme sau aplicatii educative sau planifica o seara de film in familie.
 
 

Citeste articolul integral aici

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.