Părinți în era digitală

protejarea datelor personale
Părinți în era digitală

5 Pași Esențiali Pentru A Proteja Datele Familiei Tale

Pentru o mulțime de familii, tehnologia este lipiciul care ține totul laolaltă. Urmărești feedul de pe Instagram al copilului tău pentru a vedea ce face, ești prezent pe grupul de Facebook sau Whatsapp al școlii pentru a fi la curent cu noutățile, temele și notele și bineînțeles, obișnuitele mesaje de la copiii tăi care spun „bună mami” și te anunță că totul este bine. Dar toate aceste avantaje ale tehnologiei vin cu un preț – datele tale și ale întregii familii. 

Continuare →
scoala online code school clubs
Părinți în era digitală

Școala online vs. timpul petrecut în fața ecranului: Sfaturi pentru părinți

De ani de zile, ca părinți, ne facem griji cu privire la timpul petrecut în fața ecranului de către copiii noștri, și apoi – puf! – în timpul pandemiei, dispozitivele electronice reprezintă o soluție salvatoare pentru copii, prietenii lor și întreaga familie. Pentru mulți, este și modul în care vor învăța în viitorul apropiat. Deci, deși s-ar putea să nu ne încânte ideea ca cei mici să stea în fața unui computer ore în șir pentru școală și joacă, este posibil să trebuiască să ne ajustăm modul în care gândim și să privim dispozitivele electronice ca un nou mediu de dezvoltare și educare a copiilor.

Continuare →
cursuri de programare online code school clubs
Părinți în era digitală

Educația și tehnologia: mai aproape ca niciodată

Educația este unul dintre domeniile în care efectele crizei de la nivel global se resimt puternic. Cursurile școlare sunt suspendate pe o perioadă mare de timp, iar cluburile educaționale private au fost nevoite să adopte aceeași măsură, totul pentru protejarea copiilor și combaterea virusului. Același lucru l-am făcut și noi, la Code School Clubs, oferind acum cursuri de programare online.

Continuare →
s-au inchis scolile code school clubs
Părinți în era digitală

S-au închis școlile, însă educația continuă

Anul acesta ne confruntăm cu o situație dificilă din cauza căreia s-au inchis școlile pe o perioadă destul de îndelungată. Timpul petrecut acasă le dă copiilor senzația de vacanță și sunt destul de slab motivați să mai facă teme, să învețe sau să comunice cu profesorul de la școală.

Continuare →
Părinți în era digitală

Și părinții au nevoie de educație IT, nu doar copiii

În era tehnologiei, educația digitală încă este un subiect dureros pentru România. Atunci când vorbim de pregătirea pe care o oferim tinerei generații nu ne mai putem limita doar noțiunile de matematică, la limba română sau istorie. Educația IT, împreună cu un pachet complet de abilități au devenit o parte importantă în pregătirea elevilor pentru a face parte din viitoarea generație de profesioniști.

Continuare →
invata programare code school clubs
Părinți în era digitală

Cât timp poate petrece copilul tău în fața ecranului și ce ar trebui să facă online?

Suntem în era tehnologiei și tot mai multe activități se desfășoară în mediul online, inclusiv educația. Fie că vorbim despre citit, despre a învăța programare, matematică, fizică, informatică sau orice limbă străină, lumea digitală ne oferă acces infinit la informații și la resurse pe care le putem folosi pentru a ne informa și a acumula cunoștințe în diferite domenii.

Continuare →
activități extrașcolare code school clubs
Părinți în era digitală

Ce activități educative îi poți oferi copilului tău în vacanța de vară?

De la educator și profesor, până la partenerul de joacă al copilului său, putem spune că, în ultimele luni, părintele a preluat aproape în totalitate sarcina de a-i oferi copilului său activități educative pe tot parcursul zilei. Deși perioada de aproape trei luni de izolare a luat sfârșit, urmează încă alte trei luni de vacanță pentru copii.

Continuare →