10 site-uri pentru copii si profesori

10 site-uri pentru copii si profesori - Code School Clubs

Stiati ca exista cateva site-uri pentru copii pe care le pot accesa pentru a deprinde noi abilitati ce mai tarziu ii vor ajuta sa finalizeze temele mai repede, sa creeze corelatii mult mai rapid intre subiectele de interes si in final sa-si descopere pasiunile?

Acestea nu ar trebui sa lipseasca din laboratoarele de informatica din scoli. Majoritatea platformelor sunt gratuite si avantajul este ca pot fi accesate si de acasa.

Khan Academy, gratuit

Videoclipurile explicative si rezolvarea exercitiilor atent gandite fac din aceasta platforma un element important in dezvoltarea elevilor. Fiecare tip de matematica este acoperit aici, pe langa programare, stiinta si istorie. Platforma le ofera copiilor acces la invatare independenta, in ritm propriu.

Code for Life, gratuit

Code for Life este o platforma complexa atat pentru invatarea cat si pentru predarea notiunilor de programare, de la cel mai mic nivel. Profesorii ii pot lasa cu usurinta pe elevi sa lucreze independent la puzzle-uri de tip Blocks – mai ales cand incep sa invete principiile de baza din programare. Folosind tabloul de bord pentru profesori este, de asemenea, usor sa se monitorizeze progresul copiilor.

Google CS First, gratuit

Google CS First se poate identifica drept un club de programare in sine si oricine il poate gestiona: profesor, voluntar, parinte. Aceste instrumente sunt ideale pentru un program after-school, mai exact un club extracurricular. Dar materialele sunt potrivite si oricarui profesor din scoli care vrea sa se implice in dezvoltarea elevilor.

Easy Studio Stop-Motion Studio

 
 
Pe lista de site-uri pentru copii intra si Easy Studio Stop-Motion pentru ca este o modalitate excelenta nu doar pentru a le face cunostinta elevilor cu procesul constructiei unei animatii, ci si pentru a-i ajuta sa experimenteze modul in care se formeaza formele geometrice, pentru crearea unui design complex. Aplicatia nu este gratuita, dar poate reprezenta o investitie solida pentru dezvoltarea abilitatilor elevilor.
Newsela, gratuitAcest site face orice informatie accesibila tuturor cititorilor. In loc de o singura abordare, Newsela ofera acelasi articol/lectura pentru diferite niveluri de intelegere, astfel incat copiii sa poata obtine informatiile de care sunt interesati rapid si usor.

Google Art Project, gratuit

Artistii in devenire pot cauta prin mii de piese de arta plastica, inspirandu-se pentru propriile colectii. Lectiile si activitatile practice  completeaza experienta copiilor si ii lasa sa interactioneze cu arta in diferite moduri.

Starfall.com, gratuit pentru testare

Fiind unul dintre cele mai bune site-uri pentru cititorii incepatori, Starfall.com contine diverse activitati, videoclipuri si exercitii audio pentru a-i ajuta pe copii sa citeasca si sa indrageasca cititul de la varste fragede.

Ghid Sky

Aplicatia de astronomie indeamna elevii la o calatorie prin univers. Printr-un studiu atent si detaliat, elevii invata despre univers si din ce este facut acesta. Aplicatia este contra cost (2,99 USD) si este disponibila doar pentru sistemele de operare IOS.

TapTapSee, gratuit

Aplicatia este extrem de utila in scoli, in cadrul cursurilor de stiinte sociale, educatie civica, tehnologica, abilitati practice, astfel incat elevii sa poata citi etichete alimentare, sa invete cum se utilizeaza banii sau cum sa-si organizeze rutina de dimineata, pentru eficientizarea timpului.

Book Creator, gratuit pentru testare

Pentru inceput, elevii isi vor crea pagini individuale si vor avea acces la un tutorial unde vor invata pas cu pas cum pot face acest lucru. Odata ce sunt familiarizati cu functiile de baza,  elevii si profesorii vor incepe sa creeze un proiect complex: carti de fictiune sau non-fictiune, manuale de instructiuni video si audio, albume foto, benzi desenate si multe altele. Elevii ar putea folosi, de asemenea, Book Creator ca instrument de portofoliu, adunand exemple de proiecte pe toata durata unui curs/semestru.

 
 
 

 

 

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.