Activități extrașcolare: Da sau Nu?

activități extrașcolare code school clubs

AR TREBUI SAU NU ELEVII SĂ AIBĂ ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE?

‘’Școala nu-i ocupă destul timp copilului meu? De ce mai este nevoie și de cursuri extrașcolare?’’

Așa cum majoritatea părinților acceptă ca cei mici să-și irosească ore bune în fața computerului sau a tabletei, unii aleg să transforme acest timp ‘‘pierdut’’ în ceva cu adevărat benefic – activitățile extrașcolare. Aceste cursuri nu numai că nu sunt percepute ca o povară de către copil, ci reprezintă chiar un mediu în care se simte bine, învață și dobândește o mulțime de abilități.

Indiferent că sunt ore de sport, de tehnologie sau de dezvoltare personală, este important ca de-a lungul timpului, copilul tău să ia parte la cel puțin o astfel de activitate, tocmai pentru a-și descoperi noi pasiuni și pentru a dobândi abilități care îi vor fi extrem de utile în viitor.

Iată 5 beneficii aduse copiilor de activitățile extrașcolare!

 1. ÎNVAȚĂ MAI MULT DECÂT ÎI OFERĂ ȘCOALA

Dacă vrea sa participe la un curs extracurricular, atunci înseamnă că vrea mai mult, vrea să aibă parte de informații și de activități pentru copiii actuale, dedicate vârstei și pasiunilor lui.

Deși trăim în era tehnologiei, informatica predată în școli este încă o materie greoaie, neactualizată și deseori, cu teste pe o coală de hârtie. Pentru o carieră de succes în cel mai căutat domeniu, IT-ul, este esențial ca elevii să participe la cluburi de programare sau să urmeze astfel de cursuri online.

2. DESCOPERĂ NOI PASIUNI ȘI SE PREGĂTEȘTE PENTRU JOB-URILE SECOLULUI 21

În timpul copilăriei, copiii vor să descopere și să știe cât mai multe lucruri noi, iar ei trebuie încurajați de către părinți să facă acest lucru pentru o dezvoltare armonioasă. Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de cursurile extrașcolare îl reprezintă faptul că elevii își pot transforma pasiunea pentru computer și tehnologie într-o activitate educativă, ei pot descoperi la ce sunt talentați sau ce le-ar plăcea să facă în viitor.

Mai mult decât atât, aceste cursuri  de programare pregătesc pregătesc copiii cu abilități pe care programa școlară aproape că le ignoră precum: tehnologia, creativitatea, public speaking, comunicare sau învățarea limbilor străine.

3. CEL MIC VA INTERACȚIONA MAI MULT CU COPIII CU ACELEAȘI PASIUNI

Mulți copii și adolescenți au dificultăți în a se exprima coerent sau în a interacționa cu cei din jur.

Este important să îi încurajăm să participe la activități prin intermediul cărora învață să lucreze în echipă, să socializeze, să empatizeze și să-și exprime liber ideile și opiniile.

Se spune că suntem media celor cinci persoane cu care ne petrecem cel mai mult timp. La Code School Clubs copiii sunt înconjurați de traineri care inspiră și motivează, dar și de alți copii cu aceleași pasiuni.

4. VA ÎNVĂȚA ÎNTR-UN MOD PRACTIC ȘI INTERACTIV

În timp ce la școală, ani la rând, un elev acumulează continuu doar informații teoretice, cunoștințele sale nu vor fi bine fixate, lipsind acel exercițiu practic.

Orice activitate care îl ajută să aplice în viața reală acele noțiuni dobândite, îi va fi mai mult decât de ajutor.

5. EXPERIENȚA SA VA FI APRECIATĂ ÎN VIITOR

Atunci când copilul tău își va căuta primul job, angajatorii vor aprecia implicarea sa în activități extrașcolare, care pot reprezenta o primă experiență practică în CV-ul său.

Indiferent de domeniu, aceste activități extrașcolare demonstrează dorința de implicare, de a învăța și de a se dezvolta în carieră.

Cele mai apreciate cursuri de către angajatori sunt cele care pregătesc copiii pentru job-urile actuale și de viitor, precum programarea sau limbile străine.

Viitorul copiilor se conturează în fiecare zi, iar rolul tău, ca părinte, este unul esențial!

Află aici care sunt cursurile pe care le poate face copilul tău!

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.