Află despre Among Us, jocul video în care mulți copii își petrec timpul! 

Among Us este un joc multiplayer online care a câștigat popularitate în rândul copiilor și este disponibil pe computer, telefon sau consolă.

Numele jocului indică și premisa acestuia: “Printre Noi / Among Us”: printre jucători se află un impostor care trebuie să saboteze jocul. 

Știai că Among Us a fost cel mai descărcat joc al anului 2020? Ciudat!… având în vedere că jocul a fost lansat în 2018. Totuși, ce este Among Us și, mai ales, ce efect are asupra copiilor? Citește mai departe și vei afla

Ce fac copiii în jocul Among Us?

Jucătorii se află pe o nava spațială care plutește în derivă prin cosmos. Pentru a repara nava, aceștia trebuie să completeze mici activități în locuri distincte ale navei. Spre exemplu, reparația tabloului electric în camera motoarelor.

În același timp, unul dintre jucători este ales la întâmplare pentru a fi “Impostor”.  Impostorul trebuie sa extermine ceilalți membri de echipaj înainte ca aceștia să repare nava în totalitate.

Dacă un jucător crede despre altul că este impostor sau l-a prins în fapt, poate convoca o ședință cu ceilalți. Jucătorii nu au voie să vorbească unul cu celălalt decât în timpul unei ședințe.

Vrei să vezi ghidul Among Us pentru părinți? Urmărește video-ul de mai jos. 

La finalul ședințelor, toți, inclusiv impostorul, pot vota aruncarea cuiva în vidul cosmic. Cel care inițiază ședința trebuie să aibă argumente solide pentru că și impostorul poate convoca ședințe încercând să-i inducă pe ceilalți în eroare.

Astfel ,jocul devine unul psihologic în care încrederea acordată omului greșit poate însemna sfârșitul jocului. Mai mult, dacă un jucător este aruncat din navă fără să fie impostor, acesta are obligația să tacă până la final. Astfel nu se află impostorul decât atunci când nava a fost reparată total sau impostorul a ucis toți ceilalți jucători. 

Cum influențează jocul Among Us dezvoltarea copiilor?

Jocul are două obiective: pentru impostor – să extermine toți jucătorii, fără să fie văzut, înainte ca aceștia să repare nava, iar pentru ceilalți – să repare nava, fără să fie exterminați.

Among Us dezvoltă abilități de comunicare, iar copiii învață cum sa susțină argumente solide și să poarte dezbateri.

Are microtranzacții. Cei mici pot cumpăra cu bani reali accesorii estetice personajului din joc și, de asemenea, poate implica interacțiunea cu străini. 

Recomandăm părinților să îi învețe pe cei mici cum să identifice comportamentul agresorilor online și să evite contactul cu aceștia, dar și cum să gestioneze microtranzacțiile.

Jocul dispune de filtru de vulgaritate care identifică cuvinte vulgare scrise în chat și le cenzurează, dar nu funcționează dacă înjurăturile nu sunt scrise corect gramatical. De asemenea, jucătorii pot raporta alți jucători pentru cuvinte vulgare sau comportament agresiv. 

Cât costă jocul Among Us? 

Versiunea de telefon a jocului nu costă bani, dar implică expunerea celor mici la reclame, iar versiunea de computer costă 4 euro.

Vârsta minimă recomandată pentru joc, conform ESRB – Bordul Evaluator al Softurilor de Divertisment, este de 10 ani. 

Poți să lași un copil să se joace Among Us?

Among Us le dezvoltă celor mici atenția la detalii, gândirea analitică și abilități de comunicare și dezbatere. 

Jucatul în mod responsabil nu reprezintă un pericol pentru copii.

Noi suntem Code School Clubs – Clubul de Tehnologie și Programare pentru copii. Părinții îi pot înscrie pe copii la unul din cursurile noastre de programare și să îi ajute să transforme timpul petrecut în fața calculatorului într-o activitate educativă și de viitor.

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.