Curs de grafică și modelare 3D Blender pentru copii

Copiii și adolescenții care își doresc să descopere lumea graficii 3D participă la cursul Blender. Pornind de la zero, cu ajutorul trainerilor specializați, află cum se creează personaje, machete și medii virtuale pe care, mai apoi, le pot integra în propriile jocuri video, programe sau le pot printa 3D.

Ce învață un cursant la cursul pentru începători de grafică 2D și 3D Blender 

Blender este un software open source pentru grafică. Este folosit în crearea efectelor vizuale din filme, desenelor animate, artei, în construirea modelelor pentru imprimante 3D, jocurilor video, dar și în arhitectură sau în dezvoltarea logo-urilor.  

Oportunitățile de carieră pentru cei care aleg să creeze proiecte grafice sunt vaste și oferă libertate pentru mințile creative. Cei mai mulți copii și părinți aleg acest curs pentru o posibilă viitoare carieră în dezvoltarea de jocuri video sau antreprenoriat în domeniul graficii. La curs se învață:

  • ce este software-ul Blender și cum poate fi folosit,
  • comenzi specifice pentru crearea obiectelor 3D,
  • cum se creează personaje,
  • cum este structurat un proiect,
  • cum se pot printa 3D modelele create.
 

Până la finalul cursului de grafică Blender pentru începători, copiii vor putea să creeze singuri medii și personaje pe care pot să le includă în proiecte proprii, precum jocuri video sau jocuri și machete printate 3D. 

Blender este folosit pentru a crea obiecte și scene tridimensionale, bazate pe o vastă colecție de instrumente de modelare. Acestea îi permit utilizatorului să dea formă imaginației prin obiecte, medii și personaje. Geometria este la ea acasă în acest software. Pare că fiecare formă existentă își găsește locul în Blender. Creațiile pot fi folosite în Unity și apoi, cu ajutorul programării, cursanții pot dezvolta jocuri video complexe.  

 

Cum se desfășoară un curs de design Blender pentru copii și adolescenți

Pasionații de grafică care descoperă cursul Code School Clubs încep cu o ședință gratuită de 2 ore. Este susținută, la fel ca întregul curs Blender, de un trainer cu experiență în IT. 

Fie că alegi cursul online Blender, cu trainer pentru copilul tău sau cursul de la sediul Code School Clubs din orașul tău, te asigurăm că va avea parte de o călătorie distractivă în lumea graficii 3D. Treptat, el va învăța să folosească Blender pentru proiectele sale. Trainerul va ține cont de nivelul și pasiunile cursantului și se va asigura că îi oferă mentoratul de care are nevoie pentru a parcurge cursul Blender. 

Cursul Blender pornește de la prezentarea programului și continuă cu realizarea proiectelor. Până la final, cursantul va putea să creeze singur elemente 3D folosind Blender. 

Cum se creează grafică 3D în Blender 

Blender are o interfață cu diferite unelte folosite pentru a desena, sculpta și realiza mai multe forme în spațiul de lucru. Pune, de asemenea, la dispoziție o gama variată de creioane, pensule și forme. 

3 fun facts pentru cei care vor să învețe Blender 

  • Blender este folosit și de designeri de produse pentru design interior, dar și de designeri de bijuterii. Ei lucrează grafica în blender, apoi imprimă 3D obiectele pe care, mai apoi, le personalizează.
  • Blender este folosit și în reclame, fotografii și produse digitale.
  • Limbajul de programare Python poate fi folosit pentru crearea de instrumente personalizate, prototipuri și automatizare în Blender. 
 

Cum înscrii copilul la cursul de grafică 3D Blender 

Pentru început, hai să stabilim când ne vedem la ședința de evaluare gratuită. Apoi, în baza preferințelor copilului, părinților și a recomandărilor trainerului, alegem cursul potrivit. 

Copilul tău urmează deja un curs de programare Code School Clubs și vrei să învețe și Blender? Așteptăm un email de la tine.

Știai că o bună parte din suma achitată de către părinți pentru cursurile de programare Code School Clubs contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor din școlile de stat? Află aici despre Asociația Adfaber, aflată în spatele Code School Clubs.

 

Cerințe pentru participarea la cursul Blender pentru copii 

Cursul Blender este recomandat pentru cei care doresc să învețe cum să creeze elemente grafice pentru jocuri sau machete pentru diferite produse. 

Cei care participă la curs de acasă, prin Zoom, au nevoie de conexiune la internet și laptop propriu. 

Copiii care participă la cursurile de programare de la sediu pot alege să vină cu laptopul personal sau să învețe pe un laptop Code School Clubs. 

Detalii Curs Blender

Durata curs: 14 ședințe

Organizare: săptămânal 1,5 – 2 ore
Varsta recomandata: 12 – 17 ani

Completează formularul și te contactăm imediat