Ce activități educative îi poți oferi copilului tău în vacanța de vară?

activități extrașcolare code school clubs

De la educator și profesor, până la partenerul de joacă al copilului său, putem spune că, în ultimele luni, părintele a preluat aproape în totalitate sarcina de a-i oferi copilului său activități educative pe tot parcursul zilei. Deși perioada de aproape trei luni de izolare a luat sfârșit, urmează încă alte trei luni de vacanță pentru copii.

Închiderea școlilor și tranziția la cursurile susținute online ne-au luat pe toți prin surprindere, în special pe profesori. În aceste situații, modalitatea de predare a materiei a necesitat o reorganizare și o adaptare la formatul online. S-au testat noi platforme de susținere a cursurilor, noi modalități de testare și evaluare și, așa cum era de așteptat, o bună parte din materie a rămas nepredată sau cel puțin nu la fel de eficient transmisă ca în cadrul unui curs fizic.

Anul acesta, vacanța de vară poate fi resimțită de către copii drept una prelungită, din cauza perioadei de peste 5 luni în care nu au mai mers la școală.

De aceea, este important, ca în această perioadă, să-i oferi copilului tău în continuare activități educative. Cititul și exersarea materiilor de la școală prin exerciții individuale sau cursurile extracurriculare sunt doar câteva dintre aceste activități.

Este important să aloci zilnic timp pentru educația copilului tău, să-l încurajezi și să-i oferi îndrumare.

Primul pas pe care îl poți face este să gândiți împreună un orar săptămânal, care cuprinde activitățile pe care trebuie să le bifeze și timpul alocat lor.

Puteți include pe listă învățarea unei limbi străine, învățarea unei materii noi sau exersarea informațiilor acumulate prin intermediul exercițiilor individuale sau a activităților online.

Însă nu toți părinții pot aloca suficient timp pentru astfel de activități educative. Ce faci dacă te afli și tu în această situație?

Cursurile online sunt alternativa la care tot mai mulți părinți apelează în această perioadă.

Timp de câteva ore pe săptămână, copilul poate exersa o materie de la școală, poate învăța o limbă străină sau își poate descoperi o pasiune.Un curs tot mai popular în această perioadă este cel de tehnologie sau de programare.

Programarea este una dintre cele mai căutate profesii la nivel mondial, iar o pregătire din timp în acest domeniu va fi extrem de apreciată. Un alt beneficiul al cursurilor de programare care îi determină pe părinți să le ofere copiilor lor un astfel de curs este faptul că își transformă timpul petrecut în fața computerului într-o activitate educativă, prin care dobândesc o serie de abilități esențiale pentru dezvoltarea lor, printre care: creativitatea, gândirea critică și rezolvarea problemelor complexe.

Avantajul unor astfel de cursuri este faptul că copiii și adolescenții au parte de o activitate educațională ghidată, bucurându-se de suportul și îndrumarea oferită de către trainerii specializați. Deși tot mai multe activități se desfășoară online în această perioadă, pentru siguranța și sănătatea copiilor, informațiile sunt transmise la fel de eficient, prin intermediul unor cursuri foarte bine structurate, interactive și adaptate nivelului lor de cunoștințe.

Află ce curs i se potrivește copilului tău și oferă-i vara aceasta o activitate care îl va ajuta toată viața! Click aici

 

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.