Curs Competențe digitale

Cursanții află cum să folosească ce are internetul și computerul de oferit pentru a realiza proiecte creative și a comunica eficient. Folosirea calculatorului pentru teme, proiecte și discuții online cu profesorii devine floare la ureche cu ajutorului cursului de competențe digitale. La fel și identificarea pericolelor din mediul online.

Iată ce învață copiii la cursul de dezvoltare a competențelor digitale

Trăim într-o lume digitală, iar copiii au nevoie să știe cum să folosească tehnologia pentru a învăța și comunica cu ușurință. La cursul de competențe digitale le oferim copiilor lecții de TIC adaptate evoluției tehnologiei și îi ajutăm să descopere cât de mult îi ajută uneltele digitale la școală și, mai apoi, în carieră. Printre noțiunile prezentate de traineri la acest curs se numără:

 • cum se trimite și organizează un email,
 • cum se trimite un eseu sau un proiect pentru școală, 
 • cum se folosesc Zoom, WeTransfer, suita Google,
 • cum poate să interacționeze cu profesori, prieteni și familia prin intermediul tehnologiilor digitale.

Pe scurt, copilul tău află cum se folosește un calculator, alături de uneltele digitale utilizate zi de zi de milioane de oameni.

Cum se desfășoară un curs de dezvoltare a competențelor digitale

Cursanții care participă pentru prima oară la un curs Code School Clubs, pot începe cu o ședință de evaluare gratuită. Ședința de evaluare pentru copii este formată dintr-o discuție cu un trainer. Trainerul va prezenta cum se desfășoară cursurile Code School Clubs, va afla ce pasiuni are copilul și care este nivelul său de cunoștințe digitale. Urmează apoi cursul structurat în ședințe pe teme specifice din programa Code School Clubs, creată pentru a duce copilul de la începător la pregătit pentru o carieră. 

Cum îl ajută cursul de dezvoltare a competențelor digitale pe copilul tău 

În cadrul cursului, copiii află cum să folosească cu ușurință cele mai utilizate platforme în viața de zi pentru educație și la locurile de muncă. Va putea să utilizeze singur calculatorul pentru teme și proiecte proprii, dar și pentru a comunica. 

750.000 de locuri de muncă din sectorul TIC nu vor fi ocupate la nivel european din cauza deficitului de competenţe digitale. 

Programele de educație IT pentru copii Code School Clubs sunt organizare pe nivele de înțelegere și vârstă pentru a dezvolta cele 5 mari arii de competență recunoscute de Uniunea Europeană: 

 • alfabetizare digitală 
 • comunicare și colaborare 
 • crearea de conținut digital 
 • siguranță online 
 • rezolvarea problemelor

Cursurile de programare pentru copii Code School Clubs sunt aliniate planului de acțiune UE 2021-2027 pentru educația digitală, dezvoltând aptitudini și competențe digitale relevante:

 • aptitudini și competențe digitale de bază de la o vârstă fragedă 
 • alfabetizare media pentru combaterea dezinformării 
 • competențe digitale avansate care să sporească numărul de specialiști în domeniul digital 
 • garantarea unei reprezentări echilibrate a fetelor și a tinerelor în studiile și profesiile din sectorul digital

Cum înscrii copilul la cursul de dezvoltare a competențelor digitale

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul alăturat de înscriere, iar noi te contactăm. Aflăm ce nivel și ce pasiuni are copilul tău și începem apoi cursul, ținând cont de nevoile și pasiunile sale.

Știai că o bună parte din suma achitată de către părinți pentru cursurile de programare Code School Clubs contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor din școlile de stat? Află aici despre Asociația Adfaber, aflată în spatele Code School Clubs. 

Cerințe pentru participarea la cursul de dezvoltare a competențelor digitale

Cei care participă la curs de acasă, prin Zoom, au nevoie de conexiune la internet și laptop propriu. 

Copiii care participă la cursurile de programare la sediu pot alege să vină cu laptopul personal sau să învețe folosind un laptop Code School Clubs. 

Acest curs nu necesită cunoștințe anterioare.

Detalii Curs Competențe digitale

Durata curs: 20 ședințe

Organizare: săptămânal 1,5 – 2 ore
Varsta recomandata: 6-12 ani

Completează formularul și te contactăm imediat