Curs de programare Java pentru copii și adolescenți

Cursanții Code School Clubs învață concepte fundamentale de programare JAVA, inclusiv programarea orientată pe obiecte (OOP), încă de la 12 ani, cu ajutorul platformelor Alice și Greenfoot, parte din recomandările Oracle Academy.  Cu ajutorul acestui curs, pot să își înceapă o carieră în game development, dezvoltare web sau aplicații de mobil complexe.  

Ce învață copiii la cursul de programare Java

Java este un limbaj de programare avansat, care este mai potrivit pentru cursanții cu vârste de peste 12 ani. Pentru a învăța Java cu succes, cursanții trebuie să aibă deja cunoștințe despre variabile, instrucțiuni if – then, bucle, funcții și clase. 

Copiii și adolescenții sunt atrași de Java pentru oportunitățile de dezvoltare a aplicațiilor și jocurilor, ceea ce le oferă șansa de a fi creativi într-un limbaj de programare profesional. Creațiile Java pot varia de la jocuri simple, cum ar fi tic-tac-toe, până la proiecte avansate, cum ar fi structuri de date pentru biblioteci muzicale. 

Iată doar câteva dintre conceptele cu care se familiarizează un cursant în cadrul lecțiilor de programare Java:

  • Cum să configureze mediul de dezvoltare Java de bază și să înceapă să dezvolte programe 
  • Introducere în Java
  • Variabile – Află despre tipurile de date din Java și despre cum se folosesc 
  • Programare orientată pe obiect în Java 
  • Sintaxa pentru definirea claselor și crearea instanțelor
  • Instrucțiuni condiționale și flux de control în programele Java
  • Folosirea clasei Java String ce oferă o mulțime de metode utile pentru efectuarea operațiunilor cu șiruri de caractere și manipulare a datelor

Și multe altele … precum: Constructori și referințe, Agregare și Moștenire, Excepții, Static, Final, Singleton, Abstractizare, Clase abstracte și interfețe, Clase interne, Overriding, overloading, Colecții, Design Patterns, Clase, Moștenire, Concepte POO, Pointeri & Referințe, Preprocesare, Supraîncărcarea Operatorilor, Fișiere, Clase Template.

Cum se face înscrierea pentru cursul de programare Java la Code School Clubs

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul alăturat de înscriere, iar noi te contactăm și stabilim când și unde (online sau la sediul clubului de tehnologie Code School Clubs din orașul tău) începem cursul. 

Știai că o bună parte din suma achitată de către părinți pentru cursurile de programare Code School Clubs contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor din școlile de stat? Află aici despre Asociația Adfaber, aflată în spatele Code School Clubs. 

Cerințe pentru participarea la cursul de programare Java pentru începători

Cursanții care participă la curs de acasă, prin Zoom, au nevoie de conexiune la internet și laptop propriu. 

Cei care participă la cursurile de programare la sediu pot alege să vină cu laptopul personal sau să învețe folosind un laptop Code School Clubs. 

Pentru acest curs sunt recomandate cunoștințe anterioare de bază în programare. 

Detalii Curs Java

Durata curs: 14 ședințe

Organizare: săptămânal 1,5 – 2 ore
Varsta recomandata: 14-17 ani

Completează formularul și te contactăm imediat