Curs Gândire Computațională

Prin intermediul blocurilor de tip drag & drop copiii învață bazele programării, reușind să-și dezvolte o gândire logică și creativă. Își pot crea propriul joculeț Flappy Bird, pot anima un personaj și își pot crea propria poveste sau prezentare.

Iată ce învață copiii la cursul de gândire computațională

Copilul tău tocmai ce a învățat să citească și să numere, iar următorul pas în educația sa, adaptată prezentului, este să învețe să folosească în mod inteligent un calculator și să gândească logic pentru a rezolva micile probleme de la școală, iar mai apoi marile situații din viața de adult și poate chiar din cariera sa de programator. 

La cursul de gândire computațională, va descoperi, printre altele:

  • cum să ducă la capăt treptat o problemă,
  • cum să colaboreze eficient cu prietenii și colegii săi,
  • cum să creeze mici jocuri și povești interactive pe calculator.

Gândirea computațională este una dintre cele mai de preț abilități pe care un programator le are și, de ce nu, și orice alt profesionist. Până la urmă, cine nu își dorește să poată să înțeleagă cum o problemă mare poate fi separată în mai multe mai mici ce pot fi rezolvate pe rând, cu ușurință?

Există 4 abilități cheie ale gândirii computaționale pe care un cursant Code School Clubs le deprinde pe parcursul unui curs:

  • descompunerea
  • recunoașterea de tipare
  • abstracția
  • crearea de algoritmi

Cursurile Code School Clubs sunt aliniate planului de acțiune UE 2021-2027 pentru educația digitală, dezvoltând aptitudini și competențe digitale relevante:

  • cursuri de programare organizate pe tehnologii
  • o bună cunoaștere și înțelegere a tehnologiilor care necesită o utilizare intensivă a datelor, cum ar fi inteligența artificială (IA)
  • garantarea unei reprezentări echilibrate a fetelor și a tinerelor în studiile și profesiile din sectorul digital

Cum se desfășoară un curs de gândire computațională la Code School Clubs 

La cerere, începem cu o ședință de evaluare gratuită, apoi continuăm cu pașii necesari pentru a duce cursantul de la începător la profesionist IT. Lecție cu lecție, ținem cont de progresul copilului și îl ajutăm să dezvolte singur programe pe calculator sub forma unor joculețe și povești pe care poate să le prezinte mai apoi familiei și prietenilor. 

Cum înscrii copilul la cursul de gândire computațională

Completează formularul alăturat, iar noi te contactăm. Nimic mai simplu! Discutăm și stabilim care este cea mai bună opțiune pentru copilul tău, iar apoi începem cursurile de informatică de la zero până la „Sunt programator!”.

Știai că o bună parte din suma achitată de către părinți pentru cursurile de programare Code School Clubs contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor din școlile de stat? Află aici despre Asociația Adfaber, aflată în spatele Code School Clubs. 

Cerințe pentru participarea la cursul de gândire computațională pentru copii

Cursanții care participă la cursul de gândire computațională de acasă, prin Zoom, au nevoie de conexiune la internet și laptop propriu. 

Copiii care participă la cursurile de la sediu pot alege să vină cu laptopul personal sau să învețe folosind un laptop Code School Clubs. 

Detalii Curs Gândire Computațională

Durata curs:

4-8 luni, în funcție de nivelul copilului

Organizare: săptămânal 1,5 – 2 ore
Varsta recomandata: 7-9 ani

Completează formularul și te contactăm imediat