Curs de robotică pentru copii

La Code School Clubs credem că cea mai bună metodă de a învăța este prin joacă. A programa înseamnă a spune mașinilor sau dispozitivelor ce sa facă. Așadar, la cursul de robotică pentru începători începem prin a le arăta copiilor cum pot să dea comenzi roboților folosind programarea.  

Iată ce învață copiii la cursul de introducere în robotică

Robotica este o cale captivantă și distractivă în predarea unor noțiuni de matematică, informatică și tehnologie. Folosind roboții, copiii devin creativi și își antrenează gândirea critică pentru a rezolva probleme din lumea reală. 

Etapele de învățare din cadrul cursului de introducere în robotică pentru copii sunt clar structurate pentru a oferi un drum complet de la începător la mic inginer în robotică.

Programarea unor roboți deja construiți

Cursanții își dezvoltă gândirea computațională și competențe de bază în algoritmică și programare descoperind cum detectează un robot obstacolele cu ajutorul senzorilor, cum urmărește o linie continuă sau cum detectează lumina, cum poate reda sunete sau răspunde la diferite comenzi. Destul de interesant, nu?  

Asamblarea unui robot pe baza unor pași predefiniți

Cu ajutorul trainerilor Code School Clubs și a unor pași clar definiți, cursanții construiesc roboți și mici automatizări, interacționând cu componente precum motoare, senzori, conectori, roți pinioane și componente electronice.

Construcția unui robot și programarea unui dispozitiv hardware 

După ce au înțeles cum funcționează dispozitivele hardware interacționând cu noțiuni de conectivitate, transmiterea informației și circuite, cursanții construiesc și programează propriul robot, cu ajutorul trainerilor, desigur. 


Tot în aceasta etapă are loc și primul contact cu plăcuța Micro:bit! Cursanții creează simple joculeţe în care se aprind leduri și află cum se execută diverse instrucţiuni atunci când apasă pe un buton sau când mişcă plăcuţa. Îți spunem drept, și părinții vor să se înscrie la cursul de robotică! 

Cum înscrii copilul la cursul de robotică pentru începători

Pentru cursanții care vin prima oară la cursurile de programare și robotică Code School Clubs, la cerere, începem cu o ședință de evaluare gratuită. Discutăm despre cursuri, aflăm ce îi place copilului tău, apoi, alegem cursul potrivit pentru nivelul său. 

Știai că o bună parte din suma achitată de către părinți pentru cursurile de programare Code School Clubs contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor din școlile de stat? Află aici despre Asociația Adfaber, aflată în spatele Code School Clubs. 

Cerințe pentru participarea la cursul de robotică pentru începători 

Cei care participă la curs de acasă, prin Zoom, au nevoie de conexiune la internet și laptop propriu. 

Copiii care participă la cursurile de programare la sediu pot alege să vină cu laptopul personal sau să învețe folosind un laptop Code School Clubs. 

Detalii Curs curs robotică - primii pași

Durată curs: 5 luni

Organizare: săptămânal 1,5 – 2 ore

Varsta recomandata: 7-11 ani

Completează formularul și te contactăm imediat