Unity: Curs de programare pentru copii și adolescenți

La cursul de programare Unity, cursanții descoperă lumea gamingului dintr-o nouă perspectivă, cea de creatori. Până la finalul cursului, ei pot să creeze propriile jocuri complexe și să dobândească skillurile unui game developer. 

Ce învață un copil la cursul de programare de jocuri în Unity

Unity este cel mai popular editor de jocuri cross platform. Limbajul de programare pe care îl folosește este C# și poate fi aplicat și în: cinematografie, medicină, arhitectură și inginerie. Părinții aleg cursul de programare Unity pentru cumulul de cunoștințe pe care îl oferă celor care fac primii pași în dezvoltarea jocurilor video. 

La cursul de programare jocuri 2D și 3D în Unity, cursanții descoperă cum pot să creeze, de la zero, lumi întregi gata de explorat de către gameri. Ei învață:

  • cum se programează cu C#,
  • cum să transforme timpul în care se joacă pe calculator în timp pentru dezvoltarea jocurilor video,
  • cum se construiește o carieră în game development, 
  • cum pot să animeze mediul și personajele din jocuri video,
  • concepte de programare, precum bucle și variabile.

Unity este folosit și în dezvoltarea jocurilor pe mobil. În 2020, aplicații construite cu ajutorul Unity rulau pe peste 1,5 miliarde de dispozitive. Potrivit Unity, aplicațiile realizate cu acest motor reprezintă aproximativ 50% din toate jocurile disponibile pentru telefoane mobile și sunt descărcate de peste 3 miliarde de ori pe lună.

 

Cum se desfășoară un curs de programare Unity pentru copii și adolescenți

Copiii care participă pentru prima oară la un curs de programare Code School Clubs încep cu o ședință de evaluare gratuită. 

Online sau la sediul Code School Clubs din orașul tău, pasionații de jocuri fac cunoștință cu lumea programării și află, pas cu pas, cum să dezvolte jocuri video! Trainerul urmărește pasiunile cursantului, nivelul pe care îl are și oferă recomandări personalizate. 

Cursul pornește de la prezentarea motorului Unity și limbajului de programare C# și avansează până la elemente complexe de programare ce permit control total asupra unui joc dezvoltat. Până la final, cursantul va putea să creeze propriul joc, pe care îl poate juca alături de familie, prieteni, dar mai ales, va putea să își adauge, înainte de terminarea liceului, în portofoliu și CV, realizările în materie de game developer. 

 

Cum se programează folosind Unity

Cursanții scriu linii de cod ce mai apoi dau naștere unui joc funcțional, folosindu-și pasiunea pentru jocuri, creativitatea și limbajul de programare C#. Pentru dezvoltarea unui joc, viitorii game developeri utilizează și materiale puse la dispoziție de Unity.

3 fun facts pentru cei care vor să programeze folosind Unity 

  • Unity a fost creat ca un motor de joc, dar este atât de flexibil, încât este utilizat și în alte industrii, precum arhitectura.
  • Poți să începi să înveți programare în Unity, dar cu siguranță cunoașterea unor concepte de bază ajută la dezvoltarea unui joc complex.
  • Cu puțină răbdare și exercițiu, în Unity se pot crea jocuri uimitoare de tip open world.

 

Cum înscrii copilul la cursul de programare Unity pentru dezvoltarea jocurilor video

Completează formularul din linkul alăturat, iar noi te contactăm. Împreună stabilim când ne vedem la ședința de evaluare gratuită. Apoi, în baza preferințelor copilului, părinților și a recomandărilor trainerului, alegem cursul potrivit pentru nivelul copilului tău, fie el la început de drum sau gata de programare avansată. 

Copilul tău urmează deja un curs de programare Code School Clubs și vrei să învețe și Unity? Așteptăm un email de la tine.

Știai că o bună parte din suma achitată de către părinți pentru cursurile de programare Code School Clubs contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor din școlile de stat? Află aici despre Asociația Adfaber, aflată în spatele Code School Clubs.

 

Cerințe pentru participarea la cursul de programare Unity pentru copii 

Cursul de programare pentru dezvoltare de jocuri folosind Unity este recomandat pentru cursanții care cunosc elemente de programare de bază. 

Cei care participă la curs de acasă, prin Zoom, au nevoie de conexiune la internet și laptop propriu. 

Copiii care participă la cursurile de programare la sediu pot alege să vină cu laptopul personal sau să învețe folosind un laptop Code School Clubs.

Detalii Curs Unity

Durata curs:

cursul este structurat în module. Durata unui modul este de aproximativ 6 luni, în funcție de capacitatea de asimilare a copiilor.

Organizare: săptămânal 
Varsta recomandata: 12 – 17 ani

Completează formularul și te contactăm imediat