Jocuri educative: Adu educația în lumea digitală a copilului tău

jocuri educative code school clubs

Jocuri educative și aplicații care ajută copiii să învețe online

 

Copiii iubesc să petreacă timpul online, fie că vorbim de jocuri și aplicații, de rețelele de socializare sau accesând filmulețe pe YouTube. Din dorința de a reduce timpul pe care copiii îl petrec în fața ecranului, mulți părinți iau decizia radicală de a le limita destul de mult accesul online.

 

Cea mai potrivită abordare a acestei situații este găsirea unui echilibru între timpul petrecut online și offline, iar atunci când copiii sunt pe telefon, tabletă sau laptop îi putem îndruma către aplicații și jocuri educative. În fond, ne aflăm în era digitală, în care majoritatea activităților și informațiilor se află în mediul digital, iar tot mai multe locuri de muncă presupun cel puțin stăpânirea unor noțiuni de bază de tehnologie.

Sunt o mulțime de resurse online gratuite, dedicate copiiilor și menite să le ofere informații de bază dintr-o anumită materie, să le dezvolte abilitatea de rezolvare a problemelor sau de gândire logică. Astfel, în timpul petrecut pe computer sau tabletă, cei mici se pregătesc pentru materiile de la școală și chiar pentru viitoarea carieră, programând, învățând matematică sau limba engleză sub o formă distractivă.

Iată care sunt recomandările noastre în funcție de vârstă:

  • Cu Lightbot, copiii utilizează logica din programare pentru a putea rezolva puzzle-uri și este accesibil indiferent de vârstă. Joacă aici!

Recomandat: <7 ani

  • Box Island este un joc care poate fi jucat de la orice vârstă și care, prin intermediul unei călătorii pe o insulă îndepărtată, copiii pot învăța noțiuni de bază din programare. Joacă aici!

Recomandat: <7 ani

  • AI for Oceans este un joc interactiv în care cei mici îl învață pe bot-ul A.I să sorteze peștii din ocean, învățând despre inteligența artificială (AI), machine learning și nu numai! Joacă aici!

Recomandat: 7-11 ani

  • Pentru a merge mai departe în aventură, Little Dot Adventure te învață să intuiești răspunsurile corecte și să înveți din propriile greșeli. Joacă aici!

Recomandat: 7-11 ani

  • Bazat pe o poveste originală, Run Marco îi provoacă pe cei mici să îl urmeze în aventură, oferindu-i instrucțiuni pas cu pas sub o formă vizuală a limbajului de programare. Joacă aici!

Recomandat: 7-11 ani

  • Blocky Games reprezintă o serie de jocuri educaționale prin care copii pot învăța programare, fără a fi nevoie de cunoștințe anterioare. Joacă aici!

Recomandat: 11-15 ani

  • Copiii pot construi acum propriul joc, învățând limbajele de programare Python sau JavaScript, cu ajutorul Code CombatJoacă aici!

Recomandat: 11-15 ani

  • Profesorul Tăcut le predă elevilor informatică într-o manieră inedită și le arată cum pot învăța din propriile greșeli. Joacă aici!

Recomandat: 11-15 ani

Dacă vrei să duci procesul de învățare digitală al copilului tău la următorul nivel, descoperă cursurile Code School Clubs aici!

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.