Platforma Discord: Ce trebuie să știi ca părinte?

platforma discord code school clubs

Este platforma Discord sigură? Cum funcționează? Ce legătură are cu Fortnite?

Am pregătit pentru tine răspunsuri la toate aceste întrebări și informații utile pe care orice părinte trebuie să le știe despre această platformă.

Discord este o nouă platformă de socializare populară în rândul copiilor și al adolescenților, care poate fi utilizată gratuit, pe telefonul mobil sau pe computer. Utilizatorii pot avea atât conversații text, cât și vocale sau video în timp real.

 

Creată pentru a fi o platformă dedicată celor care joacă jocuri video online, platfoma a devenit populară în mare parte datorită jocului Fortnite. Acum, Discord nu mai este folosit strict pentru discuții legate de jocuri, cât și pentru alte subiecte populare în rândul tinerilor precum: seriale, muzică, anime etc

Ce vârstă trebuie să aibă copiii pentru a putea utiliza platforma Discord?

Pentru a utiliza această platformă este necesar ca utilizatorii să aibă minimum 13 ani, deși vârsta nu este verificată la crearea contului. Recomandarea de vârstă vine în special pentru limbajul neadecvat care poate fi uneori utilizat în grupuri.

Există acord parental pe Discord?

În acest moment, Discord nu oferă acord parental, așadar nu există modalități în care părintele să poată restricționa conținutul la care copilul său are acces sau să protejeze setările cu ajutorul unei parole.

Există setări de securitate pe Discord?

Discord are o mulțime de setări de securitate care le permite utilizatorilor să controleze cine le poate da mesaj sau să-i adauge ca prieteni. Setarea ‘Safe Direct Messaging’ poate scana și șterge automat mesajele care au conținut explicit (această setare nu se aplică decât mesajelor directe). Totodată, discord lasă la latitudinea utilizatorului decizia de a colecta informațiile și a le utiliza pentru personalizare sau în scop analitic.

Poți distribui conținut foto sau video pe Discord?

Da, poți distribui imagini, videoclipuri sau GIF-uri. Utilizatorii au chiar opțiunea de video chat sau screen sharing.

Discord poate fi utilizat doar pentru jocuri?

Nu, nu este necesar să folosești aplicația doar pentru a te juca sau a purta o conversație pe tema unui joc. Grupul poate fi de asemenea utilizat de grupuri de prieteni pentru a socializa la fel ca pe aplicații precum WhatsApp sau Skype.

Este Discord sigur?

Cu activarea setărilor de securitate potrivite și supraveghere, platforma Discord poate fi folosită în siguranță. Cu toate acestea, întotdeauna există un risc atunci când vorbim de site-uri și aplicații cu chat. Cea mai sigură modalitate de a utiliza Discord este să accepți cererile de prietenie și să participi în conversații doar cu cei pe care îi cunoști.

Citește mai multe aici

Transformă-ți copilul din consumator de tehnologie în creatorul acesteia, arată-i cursurile Code School Clubs.

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.