Săptămâna Altfel a venit cu surprize pentru copiii pasionați de tehnologie de la Școala Europeană

De la mic la și mai mic, copiii între 6 și 9 ani de la Școala Europeană București au învățat bazele programării cu blocuri de cod în cadrul unui eveniment desfășurat la cercul de programare Code School Clubs.

Citește mai departe și descoperă cum s-au distrat micii programatori în timp ce au creat jocuri pe calculator folosind noile lor abilități IT. 

Copiii au învățat bazele programării cu blocuri de cod în doar o oră 

Se spune că atunci când faci ce îți place, nu muncești nici măcar o singură zi în viața ta. Citatul este clar valabil și pentru atunci când înveți ce îți place. Iar acest lucru a fost demonstrat de cursanții între 6 și 9 ani de la Școala Europeană București

În cadrul evenimentului Săptămâna Altfel, organizat de Școala Europeană București, copiii au participat la Atelierul clubului de tehnologie Code School Clubs. 

Iată ce au reușit să învețe copiii la ora de programare: 

  • ce sunt blocurile de cod,
  • cum pot să programeze folosind un limbaj de tip drag and drop,
  • cum pot să construiască propriile programe, mici jocuri și acțiuni cu ajutorul blocurilor de cod. 

Să mai veniți la SEB ca să participăm la orele de programare!” a fost spus pe bun rămas de către copiii bucuroși că au învățat cum să programeze unele din personajele lor preferate.

În cadrul orei din Săptămâna Altfel, cei mici au ales să programeze și, logic, unul dintre jocurile lor preferate – Minecraft. Au animat personaje drăgălașe din jocul cu pătrățele și au înțeles că pot chiar ei să creeze jocuri în loc să petreacă timpul la calculator doar jucându-le. 

Cercul de programare Code School Clubs ajută copiii să își dezvolte pasiunile 

Pentru mulți copii, timpul la calculator este strâns legat de procesul de învățare. În funcție de subiectele pe care le aleg pe internet, ei se dezvoltă sau rămân în stadiul de consumatori ai digitalului. Este important să afle că pot să creeze tehnologie, învățând informatică și că pot să petreacă timpul la calculator pentru a construi un viitor sigur încă de la vârste mici.

La Școala Europeană București, copiii au ales să aibă control asupra tehnologiei și să fie ei cei care construiesc jocuri și programe la cercul Code School Clubs.

Iată cum poți să îți ajuți și tu acasă copilul să folosească inteligent timpul la calculator

Creează un program al timpului la calculator pentru copilul tău ținând cont de activități specifice:

  • timp în fața ecranelor pentru distracție – da, da, este un timp important. Oferă copilului tău o mică porție săptămânală de tehnologie pentru jocuri, filme sau documentare pentru copii. 
  • timp în fața ecranelor pentru socializare. Alege un interval de timp potrivit vârstei copilului și împarte-l în secțiuni. De exemplu, 10 minute pot fi dedicate pentru a verifica news feed-ul rețelelor de socializare și alte 20 pentru comunicat cu prietenii. 
  • timp pentru educație – în funcție de pasiunile pe care le are, poți alege un timp dedicat cercetării pe internet despre subiectul de interes și pentru cursuri bune pentru dezvoltarea copiilor.

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.