Hour of Code sau cum poți să te joci și să programezi în același timp cu milioane de alți oameni

hour of code romania 2021

Hour of Code este evenimentul care transformă educația din România și contribuie an de an la alfabetizarea digitală țării. De la mic la mare, de la cunoscători la începători, toți cei care doresc să afle cum funcționează tehnologia care ne înconjoară, descoperă bazele programării alăturându-se Hour of Code. Iar anul acesta clubul nostru de tehnologie se numără printre sponsorii evenimentului! Ce bucurie! Citește articolul și află cum poți să participi și tu și poate chiar să câștigi un premiu! 

Code School Clubs prezintă tutoriale pentru activitățile Hour of Code

Să te joci Minecraft și să înveți gratuit programare în același timp sună chiar tentant. La fel și să îți ajuți copilul încă de la grădiniță să adopte o gândire logică. Dar și să organizezi o oră practică de programare cu elevi de liceu. Toate aceste activități sunt posibile cu Hour of Code!

Practic, vezi cum un joc prinde viață datorită liniilor de cod sau blocurilor vizuale pe care chiar tu, fără să mai fi programat vreodată, le așezi. 

Anul acesta, am venit în sprijinul Asociației Adfaber, ong-ul care aduce educația din România mai aproape de tehnologie și am pregătit, timp de o săptămână, tutoriale și surprize pentru toți cei care au dorit să se alăture evenimentului. Ne bucurăm să ne numărăm printre sponsorii acestui eveniment care chiar transformă viitorul multor generații.

Trainerii noștri au prezentat participanților cum să pună în mișcare un joc de strategie folosind limbajul de programare Python, cum să pornească într-o aventură cu prințesa Elsa și numeroase alte activități educative pentru toate vârstele.

Am lansat și un giveaway! Este valabil până pe 12 decembrie, așa că dacă citești acest articol când încă se află în desfășurare, fugi repede pe pagina de Facebook Code School Clubs sau Instagram Code School Clubs ca să nu îl pierzi. 

Beneficiile aduse de Hour of Code pentru copii

Hour of Code reprezintă o introducere de o oră în informatică. Acest eveniment demonstrează că oricine poate învăța elemente de bază din programare și să își extindă opțiunile pentru viitor. Hour of Code are loc în peste 180 de țări și numără un număr impresionant de participanți și din România.

Indiferent de drumul pe care un copil îl va alege, un lucru este sigur – tehnologia va face parte din viața sa. 

Este important ca fiecare om să cunoască cum funcționează gadgeturile pe care le folosește și chiar să creeze bucăți de tehnologie. Suntem înconjurați de digital, iar pentru a avea succes, un tânăr trebuie să depășească pragul de consumator și să folosească în avantajul lui calculatorul, tableta sau telefonul. Cursurile de programare pentru copii sunt un start bun, alături de evenimente precum Hour of Code. Acestea arată partea practică și distractivă a programării și mută programe de pe foaie pe calculator și aduce distracție în fiecare linie de cod.

Alătură-te și tu evenimentului Hour of Code organizat de Asociația Adfaber sau distribuie acest articol și contribuie la conștientizarea nevoii de a descoperi cum funcționează tehnologia. 

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.