Carti de programare pentru copii

carti de programare code school clubs

CARTI DE PROGRAMARE UTILE PENTRU COPII

In intreaga lume, copiii de la varste fragede, 5-6 ani, invata sa programeze. In timp ce unii sunt autodidacti, altii invata programare la scoala sau in cadrul cluburilor private, insa indiferent de modul in care acestia intra in contact cu tehnologia, acest domeniu castiga atentia celor mici din ce in ce mai mult.

Si cine ii poate invinovati? Ce copil nu ar dori sa invete cum sa isi creeze propriul joc video sau sa contruiasca propria lume Minecraft? Programarea a devenit NOUL limbaj COOL pe care copiii sunt nerabatori sa il invete.

Cand nu stii cum sa ii explici copilului tau ce inseamna programarea, cartile pot sa iti vina in ajutor. Asadar, daca si copilul tau este iubitor de jocuri si crezi ca si-ar dori sa invete cum sa-si creeze propriile programe, iata cateva carti de programare utile pe care le poti comanda online:

1. Curs de programare pentru copii. De la limbajele Scratch si Python la conceperea de jocuri.

Copilul tau indrageste jocurile si animatiile?

Aceasta carte este oportunitatea perfecta ca cel mic sa invete programare de la zero. Va invata pas cu pas cum sa creeze propriile jocuri si animatii folosind doua limbaje de programare diferite – Scratch si Python.

Cartea este foarte interactiva, cu o grafica minunata, ce se combina cu instructiunile prezentate pas cu pas. Asa ca programarea va deveni instant distractiva si placuta pentru cei care nu stiu nimic despre acest domeniu.

2. Programare pentru incepatori folosind Scratch 

Aceasta carte prietenoasa acopera elementele de baza ale programarii in Scratch, iar cu ajutorul instructiunilor pas cu pas, copiii vor invata cum sa-si creeze propriile jocuri si animatii, de la masini de curse, la animale de companie virtuale. Scratch este unul dintre cele mai populare programe utilizate in scolile primare, introdus si in Curicula Nationala.

De asemenea, acest ghid a ajutat mii de tineri sa-si descopere pasiunea pentru domeniul IT si i-a invatat cum sa utilizeze tehnologia intr-un mod util.

3. Programare pentru incepatori folosind PYTHON

Scratch nu este singurul limbaj de programare preferat de catre copii. Folosind Python, unul dintre cele mai populare limbaje de programare, se pot crea joculete interactive sau povesti. Cartea reprezinta un ghid practic, cu instructiuni pas cu pas si comenzi interactive.

Ofera numeroase exemple de programe, astfel incat, pana la sfarsitul cartii, copiii vor putea crea propriile jocuri, desene sau animatii.