Top 10 cărți de programare pe care copilul tău o să le adore

carti de programare pentru copii

Unele dintre cele mai căutate abilități din lume vin la pachet cu învățarea unui limbaj de programare. Prin urmare, tot mai multe școli private și o parte din școlile de stat aleg să le ofere copiilor educație IT și tot mai mulți părinți le dau copiilor posibilitatea de a urma cursuri de programare. 

Dacă te numeri și tu printre cei care vor să își încurajeze copilul să învețe programare, ai venit în locul potrivit. Din acest articol vei afla: 

 • care sunt cele mai căutate cărți de programare pentru copii,  
 • cum ajută ele la dezvoltarea copiilor,
 • unde poți să le găsești. 

Vei descoperi și de la ce vârstă pot copiii să învețe programare și cum îi ajută acest domeniu să își contureze personalitatea. 

Există cărți de programare pentru copii de toate vârstele? 

Se spune că atunci când îți petreci măcar o oră pe zi învățând un nou skill, poți să profesezi și chiar să te numești expert în domeniu mai repede decât ai crede. Dar dacă înveți programare de la 6 ani? Copiii care încep devreme văd tehnologia cu alți ochi. Calculatorul se transformă, în scurt timp, într-o unealtă pentru învățare, iar abilitățile precum lucrul în echipă și rezolvarea logică a problemelor devin parte din natura lor. 

Descoperirea lumii IT poate începe chiar de la vârsta de 1 an. 

Una dintre cele mai vândute cărți de programare pentru copii de pe Amazon este Baby Loves Coding! scrisă de Ruth Spiro și este recomandată pentru cei cu vârste între 1 și 3 ani. Se afla chiar pe locul 5 Amazon Best Sellers – cărți de programare pentru copii, la momentul în care acest articol a fost scris. 

Așadar, răspunsul este da. Există cărți de programare dedicate copiilor de toate vârstele, de la bebeluși, la adolescenți pasionați de tehnologie. 

Club de Tehnologie și Programare pentru copii!

Prin joacă, copiii învață limbaje de programare la Code School Clubs

Programarea sau informatica este o abilitate necesară în secolul 21. În zilele noastre, dezvoltarea noilor interfețe și limbaje de programare cu blocuri de cod facilitează descoperirea gândirii computaționale și programării încă de la vârste mici. Conform unui studiu publicat de Marina Umaschi Bers, programarea poate fi prezentată ca o nouă limbă străină și învățată cu plăcere prin joacă, socializare și cu accent pe dezvoltarea și îmbrățișarea creativității. 

Continuă să citești și vei găsi cărțile potrivite pentru vârsta și preferințele copilului tău! 

Everything You Need to Ace Computer Science and Coding sau tot ce trebuie să știi pentru a cuceri informatica

Tip: manual ilustrat de programare pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii de 10 ani +

Nivel: începători

Subiecte principale: securitate online, web development, Scratch, Python, gândire computațională

Everything You Need to Ace Computer Science and Coding in One Big Fat Notebook este o carte ce pare că a copiat notițele celui mai inteligent copil din clasă și le-a transformat într-o colecție irezistibilă, ce prezintă concepte precum: 

 • algoritmi,
 • bucle,
 • evenimente,
 • programare în Scratch pentru copii,
 • programare în Python pentru copii,
 • dezvoltare web,
 • securitate online.

Cartea a fost publicată de editura Workman Publishing și face parte din colecția Big Fat Notebook. Se poate citi pe Kindle, dar este disponibilă și în format tipărit și poate fi comandată de pe numeroase magazine online din țară. 

Everything You Need to Ace Computer Science and Coding in One Big Fat Notebook este recomandată pentru programatorii în devenire de peste 10 ani

The Penguin That Can Code: The First Coding Adventure sau pinguinul care poate să programeze

Tip: poveste ilustrată despre programare și creativitate pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii de 2-8 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: concepte de bază în programare, curaj, creativitate

Printre cele mai vândute cărți de programare pentru copii se numără și The Penguin That Can Code – The First Coding Adventure, scrisă de Elsa Joseph. 

programare pentru copii

Prezintă povestea unui mic pinguin și a tatălui său. Pinguinii în cauză locuiesc în Iceville, un sat polar, situat, bineînțeles, undeva în Antarctica. Tătăl pinguin este diferit de ceilalți, el nu își petrece zilele în căutare de pești, la fel ca toți vecinii săi. Tatăl pinguin este programator și asta îl face ușor neplăcut de ceilalți pinguini, care nu știu să programeze. O întorsătură de situație, însă, îl transformă pe tatăl pinguin într-un erou al satului. Și da, cu ajutorul programării satul este salvat, dar nu îți spunem exact cum, ci te lăsăm să descoperi alături de copilul tău. Cartea pentru copii The Penguin That Can Code – The First Coding Adventure, conține chiar și o mică porțiune de cod.

Povestea micului pinguin prezintă conceptele de bază ale programării și arată cum liniile de cod spun unui calculator ce să facă.

Această carte este recomandată pentru copiii între 2 și 8 ani. Se găsește pe Kindle, dar poate fi comandată și în format tipărit, cu copertă cartonată sau broșată. 

Coding Games in Scratch sau jocuri de programare în Scratch

Tip: caiet cu activități de programare pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii de 7-10 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: Scratch, creare de jocuri folosind programarea prin blocuri

Scrisă de Jon Woodcock, cartea de programare în Scratch pentru copii Coding Games in Scratch: A Step-by-Step Visual Guide to Building Your Own Computer Games este apreciată pentru explicațiile detaliate. 

Pas cu pas, copiii învață, cu ajutorul ilustrațiilor clare, cum să creeze jocuri și aplicații în Scratch. Cartea de activități este dedicată celor care nu știu deloc să programeze, dar care își doresc, în scurt timp, să învețe bazele programării prin blocuri și să dea formă unor proiecte cu care se pot mândri. 

Cu ajutorul acestei cărți de programare pentru copii, cei mici se vor bucura de o prezentare vizuală, care face chiar și cele mai dificile concepte de programare în Scratch, ușor de înțeles. 

În doar câteva luni, copilul tău învață să programeze.

Descoperă cursurile care ajută copiii să fie pregătiți pentru viitor

Ei vor descoperi elementele fundamentale ale programării și vor învăța, printr-un mix de teorie și activități practice, să construiască singuri jocuri pe calculator single și multiplayer, puzzle-uri, jocuri de memorie, labirinturi, animații și multe altele. 

Coding Games in Scratch: A Step-by-Step Visual Guide to Building Your Own Computer Games este disponibilă pe Kindle, dar și în format fizic, cu copertă broșată. Se găsește pe Amazon, dar și la librăriile din țară.

Vrei să-i oferi copilului tău șansa de a învăța programare încă de la 6 ani, de la traineri ce profesează în domeniu? Începe cu o lecție de programare demonstrativă gratuită la Code School Clubs. 

Iată un studiu interesant despre legătura dintre implicarea părinților în educația copiilor și rezultatele academice

Dacă ai citit până aici, am putea spune că te numeri printre părinții implicați cu adevărat în educația copilului. O relație strânsă, implicarea, supravegherea și conexiunea dintre mediul de acasă și cel de la școală reprezintă elemente cheie în educația copiilor. Un studiu despre relația dintre părinți și copiii, atunci când vine vorba despre educație, a demonstrat rezultate academice bune în cazul copiilor cu părinți interesați și implicați activ. 

Who Is Bill Gates? sau Cine este Bill Gates 

Tip: biografie pentru copii

Vârsta recomandată: 8-11 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: pasiune pentru tehnologie

Bill Gates, născut în Seattle, Washington, în 1955, este un om de afaceri, investitor, filantrop și autor. Din această biografie, copiii află despre pasiunea din copilărie a lui Bill Gates pentru informatică. Pasiunea sa l-a determinat să revoluționeze PC-urile. Prin succesul companiei sale de software, acum faimoasă în lume, Microsoft, Bill Gates a devenit unul dintre cei mai bogați oameni.

Who Is Bill Gates? se găsește în format fizic, se poate comanda online sau se poate citi folosind Kindle.

Coding Projects in Python (Computer Coding for Kids) sau proiecte de programare în Python 

Tip: manual ilustrat de programare pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii între 9 și 12 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: Python, programare 

Cu această carte scrisă de Carol Vorderman, începătorii în Python au parte de numeroase informații importante. Învață cum să creeze o grafică impresionantă, jocuri distractive și aplicații utile folosind limbajul de programare Python. Acesta este un limbaj pus la dispoziția publicului în mod gratuit, este ușor de învățat de către pasionații de tehnologie și are numeroase aplicabilități. 

Pentru copiii pregătiți să facă următorul pas, după programarea în Scratch, această carte este perfectă. Instrucțiunile pas cu pas din carte îi învață pe cei mici elemente de bază din programare, cum ar fi bucle și condiții. Cartea are inclus chiar și un script care sparge coduri secrete, un test pentru familie și prieteni și multe altele. 

Această carte se găsește în format fizic, cu copertă broșată, la mai multe magazine online și librării.

Electronics for Kids: Play with Simple Circuits and Experiment with Electricity! sau electronică pentru copii: joacă-te cu circuite simple și experimentează cu electricitatea

Tip: carte pentru copii de introducere în robotică și electronică

Vârsta recomandată: 7-12 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: circuite

Scrisă de Oyvind Nydal Dahl, această carte pentru copii oferă răspunsuri la misterele aparatelor electronice și roboților de jucărie. Copiii află cum se aprind luminile într-o încăpere, cum poate o jucărie cu telecomandă să se miște și cum se aprind becurile LED

Din prima carte a cărții copiii află cum funcționează curentul și circuitele, apoi descoperă cum se lipește un circuit LED. 

Electronics for Kids este o bună introducere pentru lumea roboticii și se găsește în librării online, pentru comandă în format cu copertă broșată, dar și în format Kindle. Ce copil nu ar vrea să afle cum se construiește și controlează un robot? 

Elon Musk: o carte pentru copii despre invenții

Tip: carte ilustrată pentru copii

Vârsta recomandată: 3-12 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: creativitate, curaj

Scrisă de Mary Nhin, această cărticică le spune copiilor că pot să înceapă să lucreze la visul lor încă de mici și să se folosească de tehnologie pentru a-l transforma în realitate. 

Cartea conține următorul pasaj:

Când aveam vârsta ta, jucam jocuri video. Dar citeam și cărți. O mulțime de cărți…

Această carte face parte dintr-o serie numită Mini Movers and Shakers și prezintă personaje care au eșuat inițial, dar au reușit să ajungă unde și-au dorit în ciuda obstacolelor întâlnite. Seria a fost dezvoltată pentru a inspira copiii să viseze și să lucreze pentru pasiunile lor. Este o resursă bună și pentru părinți și profesori deopotrivă, disponibilă pentru Kindle, dar și în format fizic, cu copertă cartonată sau broșată, în librării.

Practică și îndrumare în programare pentru copii!

Totul începe cu o oră demo GRATUITĂ alături de un trainer

Programează! Învață HTML, CSS & Javascript și construiește un website, o aplicație și un joc

Tip: manual de programare pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii între 9 și 16 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: HTML, CSS, JavaScript, web development

Get Coding! Learn HTML, CSS & JavaScript & Build a Website, App & Game, publicată în asociație cu Young Rewired State învață copiii cum să scrie cod în HTML, CSS și JavaScript și să creeze propriul website, propriile aplicații și jocuri! 

Iată mai jos un cursant Code School Clubs care, pornind de la pasiunea pentru citit, a învățat să programeze un website pentru recenzii de cărți.

Get Coding! Learn HTML, CSS & JavaScript & Build a Website, App & Game este un ghid pentru copiii aflați la început de drum în programare. 

Se găsește în librării și în magazine online, în format fizic, cu copertă broșată.

Învață să programezi cu Minecraft sau Learn to Program with Minecraft: Transform Your World with the Power of Python

Tip: carte de programare pentru copii

Vârsta recomandată: 10 ani +

Nivel: începători

Subiecte principale: Python

Cartea este scrisă de Craig Richardson și oferă lecții scurte, simple de programare în Python. Cu ajutorul acelor lecții, copiii pot face modificări în jocul lor Minecraft, pot personaliza mediul înconjurător, pot crea mini jocuri și pot duplica clădiri. 

Cartea se poate comanda din librării, în format fizic, cu copertă broșată.

Vrei să afli mai multe despre Minecraft? Iată ghidul Minecraft pentru părinți

carti de programare pentru copii

Prinși într-un joc video sau Trapped in a Video Game – carte pentru copii

Tip: aventură

Vârsta recomandată: 6 ani +

Nivel: începători

Subiecte principale: jocuri video, creativitate

Încheiem seria de cărți pentru copii cu o colecție ce nu prezintă în mod direct limbaje de programare, ci o întreagă aventură în lumea digitală. Copiii pasionați de jocuri video se pot îndrăgosti iremediabil de această serie de cărți.

Personajul Jesse Rigsby urăște jocurile video, deoarece un personaj dintr-un joc încearcă să-l prindă. După ce a fost absorbit de noul joc Full Blast împreună cu prietenul său Eric, Jesse pornește într-o aventură de neuitat. 

Cartea este disponibilă în format audio, Kindle, dar și fizic. 

Ce carte de programare să alegi pentru copilul tău? 

Opțiunile sunt multe, drag de tehnologie și citit să fie. Îți recomandăm să începi treptat, cu cele depre celebrități din lumea IT și cărți de aventuri și să continui cu cele care prezintă limbaje de programare specifice vârstei. 

Bineînțeles, oferă-i ocazia să vadă cum este la un curs de programare pentru copii, începând cu o lecție demonstrativă gratuită la Code School Clubs. 

Unele dintre cele mai căutate abilități din lume vin la pachet cu învățarea unui limbaj de programare. Prin urmare, tot mai multe școli private și o parte din școlile de stat aleg să le ofere copiilor educație IT și tot mai mulți părinți le dau copiilor posibilitatea de a urma cursuri de programare. 

Dacă te numeri și tu printre cei care vor să își încurajeze copilul să învețe programare, ai venit în locul potrivit. Din acest articol vei afla: 

 • care sunt cele mai căutate cărți de programare pentru copii,  
 • cum ajută ele la dezvoltarea copiilor,
 • unde poți să le găsești. 

Vei descoperi și de la ce vârstă pot copiii să învețe programare și cum îi ajută acest domeniu să își contureze personalitatea. 

Există cărți de programare pentru copii de toate vârstele? 

Se spune că atunci când îți petreci măcar o oră pe zi învățând un nou skill, poți să profesezi și chiar să te numești expert în domeniu mai repede decât ai crede. Dar dacă înveți programare de la 6 ani? Copiii care încep devreme văd tehnologia cu alți ochi. Calculatorul se transformă, în scurt timp, într-o unealtă pentru învățare, iar abilitățile precum lucrul în echipă și rezolvarea logică a problemelor devin parte din natura lor. 

Descoperirea lumii IT poate începe chiar de la vârsta de 1 an. 

Una dintre cele mai vândute cărți de programare pentru copii de pe Amazon este Baby Loves Coding! scrisă de Ruth Spiro și este recomandată pentru cei cu vârste între 1 și 3 ani. Se afla chiar pe locul 5 Amazon Best Sellers – cărți de programare pentru copii, la momentul în care acest articol a fost scris. 

Așadar, răspunsul este da. Există cărți de programare dedicate copiilor de toate vârstele, de la bebeluși, la adolescenți pasionați de tehnologie. 

Club de Tehnologie și Programare pentru copii!

Prin joacă, copiii învață limbaje de programare la Code School Clubs

Programarea sau informatica este o abilitate necesară în secolul 21. În zilele noastre, dezvoltarea noilor interfețe și limbaje de programare cu blocuri de cod facilitează descoperirea gândirii computaționale și programării încă de la vârste mici. Conform unui studiu publicat de Marina Umaschi Bers, programarea poate fi prezentată ca o nouă limbă străină și învățată cu plăcere prin joacă, socializare și cu accent pe dezvoltarea și îmbrățișarea creativității. 

Continuă să citești și vei găsi cărțile potrivite pentru vârsta și preferințele copilului tău! 

Everything You Need to Ace Computer Science and Coding sau tot ce trebuie să știi pentru a cuceri informatica

Tip: manual ilustrat de programare pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii de 10 ani +

Nivel: începători

Subiecte principale: securitate online, web development, Scratch, Python, gândire computațională

Everything You Need to Ace Computer Science and Coding in One Big Fat Notebook este o carte ce pare că a copiat notițele celui mai inteligent copil din clasă și le-a transformat într-o colecție irezistibilă, ce prezintă concepte precum: 

 • algoritmi,
 • bucle,
 • evenimente,
 • programare în Scratch pentru copii,
 • programare în Python pentru copii,
 • dezvoltare web,
 • securitate online.

Cartea a fost publicată de editura Workman Publishing și face parte din colecția Big Fat Notebook. Se poate citi pe Kindle, dar este disponibilă și în format tipărit și poate fi comandată de pe numeroase magazine online din țară. 

Everything You Need to Ace Computer Science and Coding in One Big Fat Notebook este recomandată pentru programatorii în devenire de peste 10 ani

The Penguin That Can Code: The First Coding Adventure sau pinguinul care poate să programeze

Tip: poveste ilustrată despre programare și creativitate pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii de 2-8 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: concepte de bază în programare, curaj, creativitate

Printre cele mai vândute cărți de programare pentru copii se numără și The Penguin That Can Code – The First Coding Adventure, scrisă de Elsa Joseph. 

programare pentru copii

Prezintă povestea unui mic pinguin și a tatălui său. Pinguinii în cauză locuiesc în Iceville, un sat polar, situat, bineînțeles, undeva în Antarctica. Tătăl pinguin este diferit de ceilalți, el nu își petrece zilele în căutare de pești, la fel ca toți vecinii săi. Tatăl pinguin este programator și asta îl face ușor neplăcut de ceilalți pinguini, care nu știu să programeze. O întorsătură de situație, însă, îl transformă pe tatăl pinguin într-un erou al satului. Și da, cu ajutorul programării satul este salvat, dar nu îți spunem exact cum, ci te lăsăm să descoperi alături de copilul tău. Cartea pentru copii The Penguin That Can Code – The First Coding Adventure, conține chiar și o mică porțiune de cod.

Povestea micului pinguin prezintă conceptele de bază ale programării și arată cum liniile de cod spun unui calculator ce să facă.

Această carte este recomandată pentru copiii între 2 și 8 ani. Se găsește pe Kindle, dar poate fi comandată și în format tipărit, cu copertă cartonată sau broșată. 

Coding Games in Scratch sau jocuri de programare în Scratch

Tip: caiet cu activități de programare pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii de 7-10 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: Scratch, creare de jocuri folosind programarea prin blocuri

Scrisă de Jon Woodcock, cartea de programare în Scratch pentru copii Coding Games in Scratch: A Step-by-Step Visual Guide to Building Your Own Computer Games este apreciată pentru explicațiile detaliate. 

Pas cu pas, copiii învață, cu ajutorul ilustrațiilor clare, cum să creeze jocuri și aplicații în Scratch. Cartea de activități este dedicată celor care nu știu deloc să programeze, dar care își doresc, în scurt timp, să învețe bazele programării prin blocuri și să dea formă unor proiecte cu care se pot mândri. 

Cu ajutorul acestei cărți de programare pentru copii, cei mici se vor bucura de o prezentare vizuală, care face chiar și cele mai dificile concepte de programare în Scratch, ușor de înțeles. 

În doar câteva luni, copilul tău învață să programeze.

Descoperă cursurile care ajută copiii să fie pregătiți pentru viitor

Ei vor descoperi elementele fundamentale ale programării și vor învăța, printr-un mix de teorie și activități practice, să construiască singuri jocuri pe calculator single și multiplayer, puzzle-uri, jocuri de memorie, labirinturi, animații și multe altele. 

Coding Games in Scratch: A Step-by-Step Visual Guide to Building Your Own Computer Games este disponibilă pe Kindle, dar și în format fizic, cu copertă broșată. Se găsește pe Amazon, dar și la librăriile din țară.

Vrei să-i oferi copilului tău șansa de a învăța programare încă de la 6 ani, de la traineri ce profesează în domeniu? Începe cu o lecție de programare demonstrativă gratuită la Code School Clubs. 

Iată un studiu interesant despre legătura dintre implicarea părinților în educația copiilor și rezultatele academice

Dacă ai citit până aici, am putea spune că te numeri printre părinții implicați cu adevărat în educația copilului. O relație strânsă, implicarea, supravegherea și conexiunea dintre mediul de acasă și cel de la școală reprezintă elemente cheie în educația copiilor. Un studiu despre relația dintre părinți și copiii, atunci când vine vorba despre educație, a demonstrat rezultate academice bune în cazul copiilor cu părinți interesați și implicați activ. 

Who Is Bill Gates? sau Cine este Bill Gates 

Tip: biografie pentru copii

Vârsta recomandată: 8-11 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: pasiune pentru tehnologie

Bill Gates, născut în Seattle, Washington, în 1955, este un om de afaceri, investitor, filantrop și autor. Din această biografie, copiii află despre pasiunea din copilărie a lui Bill Gates pentru informatică. Pasiunea sa l-a determinat să revoluționeze PC-urile. Prin succesul companiei sale de software, acum faimoasă în lume, Microsoft, Bill Gates a devenit unul dintre cei mai bogați oameni.

Who Is Bill Gates? se găsește în format fizic, se poate comanda online sau se poate citi folosind Kindle.

Coding Projects in Python (Computer Coding for Kids) sau proiecte de programare în Python 

Tip: manual ilustrat de programare pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii între 9 și 12 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: Python, programare 

Cu această carte scrisă de Carol Vorderman, începătorii în Python au parte de numeroase informații importante. Învață cum să creeze o grafică impresionantă, jocuri distractive și aplicații utile folosind limbajul de programare Python. Acesta este un limbaj pus la dispoziția publicului în mod gratuit, este ușor de învățat de către pasionații de tehnologie și are numeroase aplicabilități. 

Pentru copiii pregătiți să facă următorul pas, după programarea în Scratch, această carte este perfectă. Instrucțiunile pas cu pas din carte îi învață pe cei mici elemente de bază din programare, cum ar fi bucle și condiții. Cartea are inclus chiar și un script care sparge coduri secrete, un test pentru familie și prieteni și multe altele. 

Această carte se găsește în format fizic, cu copertă broșată, la mai multe magazine online și librării.

Electronics for Kids: Play with Simple Circuits and Experiment with Electricity! sau electronică pentru copii: joacă-te cu circuite simple și experimentează cu electricitatea

Tip: carte pentru copii de introducere în robotică și electronică

Vârsta recomandată: 7-12 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: circuite

Scrisă de Oyvind Nydal Dahl, această carte pentru copii oferă răspunsuri la misterele aparatelor electronice și roboților de jucărie. Copiii află cum se aprind luminile într-o încăpere, cum poate o jucărie cu telecomandă să se miște și cum se aprind becurile LED

Din prima carte a cărții copiii află cum funcționează curentul și circuitele, apoi descoperă cum se lipește un circuit LED. 

Electronics for Kids este o bună introducere pentru lumea roboticii și se găsește în librării online, pentru comandă în format cu copertă broșată, dar și în format Kindle. Ce copil nu ar vrea să afle cum se construiește și controlează un robot? 

Elon Musk: o carte pentru copii despre invenții

Tip: carte ilustrată pentru copii

Vârsta recomandată: 3-12 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: creativitate, curaj

Scrisă de Mary Nhin, această cărticică le spune copiilor că pot să înceapă să lucreze la visul lor încă de mici și să se folosească de tehnologie pentru a-l transforma în realitate. 

Cartea conține următorul pasaj:

Când aveam vârsta ta, jucam jocuri video. Dar citeam și cărți. O mulțime de cărți…

Această carte face parte dintr-o serie numită Mini Movers and Shakers și prezintă personaje care au eșuat inițial, dar au reușit să ajungă unde și-au dorit în ciuda obstacolelor întâlnite. Seria a fost dezvoltată pentru a inspira copiii să viseze și să lucreze pentru pasiunile lor. Este o resursă bună și pentru părinți și profesori deopotrivă, disponibilă pentru Kindle, dar și în format fizic, cu copertă cartonată sau broșată, în librării.

Practică și îndrumare în programare pentru copii!

Totul începe cu o oră demo GRATUITĂ alături de un trainer

Programează! Învață HTML, CSS & Javascript și construiește un website, o aplicație și un joc

Tip: manual de programare pentru copii

Vârsta recomandată: carte de programare pentru copii între 9 și 16 ani

Nivel: începători

Subiecte principale: HTML, CSS, JavaScript, web development

Get Coding! Learn HTML, CSS & JavaScript & Build a Website, App & Game, publicată în asociație cu Young Rewired State învață copiii cum să scrie cod în HTML, CSS și JavaScript și să creeze propriul website, propriile aplicații și jocuri! 

Iată mai jos un cursant Code School Clubs care, pornind de la pasiunea pentru citit, a învățat să programeze un website pentru recenzii de cărți.

Get Coding! Learn HTML, CSS & JavaScript & Build a Website, App & Game este un ghid pentru copiii aflați la început de drum în programare. 

Se găsește în librării și în magazine online, în format fizic, cu copertă broșată.

Învață să programezi cu Minecraft sau Learn to Program with Minecraft: Transform Your World with the Power of Python

Tip: carte de programare pentru copii

Vârsta recomandată: 10 ani +

Nivel: începători

Subiecte principale: Python

Cartea este scrisă de Craig Richardson și oferă lecții scurte, simple de programare în Python. Cu ajutorul acelor lecții, copiii pot face modificări în jocul lor Minecraft, pot personaliza mediul înconjurător, pot crea mini jocuri și pot duplica clădiri. 

Cartea se poate comanda din librării, în format fizic, cu copertă broșată.

Vrei să afli mai multe despre Minecraft? Iată ghidul Minecraft pentru părinți

carti de programare pentru copii

Prinși într-un joc video sau Trapped in a Video Game – carte pentru copii

Tip: aventură

Vârsta recomandată: 6 ani +

Nivel: începători

Subiecte principale: jocuri video, creativitate

Încheiem seria de cărți pentru copii cu o colecție ce nu prezintă în mod direct limbaje de programare, ci o întreagă aventură în lumea digitală. Copiii pasionați de jocuri video se pot îndrăgosti iremediabil de această serie de cărți.

Personajul Jesse Rigsby urăște jocurile video, deoarece un personaj dintr-un joc încearcă să-l prindă. După ce a fost absorbit de noul joc Full Blast împreună cu prietenul său Eric, Jesse pornește într-o aventură de neuitat. 

Cartea este disponibilă în format audio, Kindle, dar și fizic. 

Ce carte de programare să alegi pentru copilul tău? 

Opțiunile sunt multe, drag de tehnologie și citit să fie. Îți recomandăm să începi treptat, cu cele depre celebrități din lumea IT și cărți de aventuri și să continui cu cele care prezintă limbaje de programare specifice vârstei. 

Bineînțeles, oferă-i ocazia să vadă cum este la un curs de programare pentru copii, începând cu o lecție demonstrativă gratuită la Code School Clubs. 

Cursuri de programare
pentru copii

Copilul tău poate să bifeze încă de pe acum abilitățile care vor fi la căutare când el va fi deja mare.